top of page

Spuug Zat

logospuugzat.png
UIT HET GELDERSE ZALTBOMMEL!

Blaaskapel Spuug-Zat is in 1993 opgericht door een groepje carnavalsvierders (De Superloopgroep) die het beu was dat er weinig muziek tijdens  de carnavalsoptocht in Mispelgat te horen was.

 

Reden genoeg om een echte blaaskapel te beginnen!

Zonder enige kennis van muziek, instrumenten en notenschrift, ging een clubje van acht leden, met onder hun armen een grote berg oud koper en een grote trom waarvan het vel je na 3 klappen om de oren vloog, op pad naar Den Bosch.

Daar gingen een paar docenten van de Multi Music Academy de uitdaging aan om deze groep het een en ander van de muzikale cultuur bij te brengen.

 

Binnen anderhalf jaar was het eerste optreden van Blaaskapel Spuug-Zat tijdens het prinsenbal (met twee hele nummers) een feit.

 

Nu, ruim vijfentwintig jaar verder is Spuug-Zat uitgegroeid tot een volwassen blaaskapel met ongeveer 25 leden, variërend in de leeftijd van 17 tot 83 jaar.

Met het brede repertoire bestaande uit de jaren ‘60, top 40 en natuurlijk carnavalsmuziek, proberen de muzikanten van Spuug-Zat van ieder feest of evenement een schitterende middag of avond te maken.

En op het komende festival in Zevenbergen gaan wij dat allemaal meemaken!

spuugzat.jpg
bottom of page